Unde se pune patul în dormitor? Sfaturi pentru o amenajare ideală

Alegerea locului unde se pune patul în dormitor poate influența atât aspectul estetic, cât și calitatea somnului. Iată câteva sfaturi și considerente care te vor ajuta să găsești locul ideal pentru patul tău.

1. Poziționarea patului față de ușă

În tradiția Feng Shui, se recomandă ca patul să fie așezat astfel încât să ai vedere directă spre ușă, dar să nu fie aliniat direct cu aceasta. Aceasta poziționare îți oferă un sentiment de securitate și control asupra încăperii. Ideal ar fi să vezi cine intră în cameră, fără ca patul să fie în calea fluxului de energie care intră pe ușă.

2. Evită ferestrele

Plasarea patului sub o fereastră poate fi problematică din mai multe motive. În primul rând, lumina naturală poate perturba somnul, mai ales dimineața. În al doilea rând, curenții de aer și zgomotele de afară pot afecta calitatea somnului. În mod ideal, ar trebui să plasezi patul pe un perete solid, fără ferestre.

3. Accesibilitatea și spațiul

Asigură-te că există suficient spațiu de fiecare parte a patului pentru a permite accesul ușor și pentru a plasa noptiere. Acest lucru este esențial pentru confort și funcționalitate. În plus, păstrează un echilibru între dimensiunea patului și spațiul disponibil în cameră pentru a evita senzația de aglomerare.

4. Alinierea cu elementele din cameră

Patul ar trebui să fie centrat în raport cu alte elemente majore din cameră, cum ar fi dulapul, fereastra principală sau ușa. O cameră echilibrată din punct de vedere vizual îți poate îmbunătăți starea de spirit și poate crea o atmosferă relaxantă.

5. Considerente de design

Stilul decorativ al dormitorului tău poate influența și el poziționarea patului. De exemplu, dacă ai un perete accentuat sau tapet special, ar putea fi o idee bună să așezi patul acolo pentru a crea un punct focal atractiv.

6. Evitarea oglinzilor

În Feng Shui, se spune că oglinzile care reflectă patul pot perturba somnul. De asemenea, acestea pot crea un sentiment de neliniște sau chiar sperietură pe timp de noapte. Dacă ai oglinzi în dormitor, asigură-te că acestea nu reflectă patul. 

Poziționarea patului în dormitor este un aspect important care poate influența considerabil calitatea somnului și ambianța generală a camerei. Ținând cont de sfaturile de mai sus, poți crea un spațiu confortabil și armonios, ideal pentru relaxare și odihnă. Investește timp în a găsi aranjamentul potrivit și vei observa cu siguranță o îmbunătățire a confortului și a calității somnului.Pentru a-ți transforma dormitorul într-un sanctuar de relaxare, vizitează MobilaRegal.ro Aici vei găsi o gamă variată de paturi și mobilier de calitate, perfect pentru orice stil și preferință.

Pentru mai multe informații sau pentru a face o comandă, sună la 0745989114 sau vino în showroom-ul nostru de pe Strada Movila Păcureţ 2-4, Iași. Experții noștri sunt pregătiți să te ajute să alegi mobilierul ideal pentru dormitorul tău!

 

× WhatsApp